Παράταση μέχρι τις 29/07 πήραν οι φορολογικές δηλώσεις – Σχεδόν οι μισοί δεν έχουν ακόμα υποβάλει

14.35

Σήμερα το πρωί το Υπουργείο Οικονομικών είπε ναι στην παράταση ενός μήνα για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των πολιτών. Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ο υφυπουργός, υπέγραψε η προθεσμία να λήξει στις 29 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι. Να θυμίσουμε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή τους άνοιξε στις 30 Μαρτίου.

Περισσότερο μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και οι λογιστές υπογραμμίζουν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να προλάβουν και με την παράταση να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, αφού παράλληλα συμπληρώνουν για αρκετούς φορολογούμενους αιτήσεις για τα fuel και power pass, για τις επιδοτήσεις συσκευών και επιδόματα γενικότερα.

Οι λογιστές είναι υπέρ της ψηφιοποίησης του Κράτους όμως σημειώνουν ότι πέραν από τα προγράμματα και τις πλατφόρμες θα πρέπει να υπάρχει και το εξειδικευμένο προσωπικό καθώς οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι τους βρίσκονται καθημερινά στα όρια της εξάντλησης.

Η συχνότητα των υπηρεσιών που ζητούν τις υπηρεσίες ενός λογιστή οι φορολογούμενοι έχει αυξηθεί, όχι όμως και τα έσοδα τους καθώς μετά το τηλέφωνο που τους καλούν για να τους κάνουν μια αίτηση, περίπου οι μισοί εμφανίζονται για να πληρώσουν.

Κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι ακόμα έτοιμες να διαχειριστούν μόνες τους το ψηφιακό κράτος τονίζουν οι λογιστές.