Παρουσίαση και διακρίσεις σε έκθεση για τα νέα παραδοσιακά προϊόντα “Κρουσαλίδικο”

16.20

Πιστοί στην παράδοση και αποφασισμένοι ν? αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της κρητικής διατροφής, επτά κρεοπώλες του Ηρακλείου αποφάσισαν να συνεργαστούν και δημιούργησαν μοναδικά προϊόντα βασισμένα στο παραδοσιακό Κρητικό λουκάνικο.

Τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα έχουν την επωνυμία ΚΡΟΥΣΑΛΙΔΙΚΟ και παρασκευάζονται μόνο με ελληνικό κρέας και με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, διατηρώντας την εξαιρετική νοστιμιά της παραδοσιακής γεύσης.

Πρόκειται για το ξυδάτο λουκάνικο, το κρουσαλίδικο απάκι, το απάκι κρουτόν, το λουκάνικο με γραβιέρα & μέλι, το λουκάνικο με ξυνομυζήθρα & μάραθο, το λουκάνικο με γαλάκτωμα ελαιόλαδου & ρίγανη και το μπέργκερ με γραβιέρα.

Πρόσφατα, η ομάδα των Παραδοσιακών Κρεοπωλών Κρήτης, συμμετείχε στην έκθεση Κρέατος ? Τυροκομικών MEAT DAYS, όπου απέσπασε 5 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση των προϊόντων της, κερδίζοντας παράλληλα τις καλύτερες κριτικές από τους επαγγελματίες του χώρου.

Την Ομάδα των Παραδοσιακών Κρεοπωλών Κρήτης αποτελούν οι Ελευθέριος Ντουράκης, Ιωάννης Καλλέργης, Μανώλης Αυγουστάκης, Ευάγγελος Κουρουπάκης, Χρήστος Γεμιστός, Δημήτρης Βασάλος και Νίκος Φορτετσανάκης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Ομάδας κ. Ελευθέριος Ντουράκης, «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας γιατί διαπιστώσαμε την ανάγκη συνεργασίας και δημιουργήσαμε αυτή την Ομάδα για να προωθήσουμε τα προϊόντα που παρασκευάζουμε στα κρεοπωλεία μας, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αξιοποιήσαμε τη γνώση που έχουμε στο αντικείμενο και το μεράκι μας για υγιεινά, ασφαλή και πρωτοποριακά προϊόντα και δημιουργήσαμε νέες γεύσεις βασισμένες στην παράδοση. Το εγχείρημά μας βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και ελπίζουμε ν΄ ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας. Πιστεύουμε ότι είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την επιβίωσή μας».

Οι επτά Παραδοσιακοί Κρεοπώλες Κρήτης ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξη που παρέχει στην Ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ντουράκη, τηλ:6944 65 88 34.