Παρουσιάστηκε η μελέτη των Ταμπακαριών – Υπεγράφη η σύμβαση των 2,2 εκατ. €

17.43

Στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου η μελετήτρια του έργου παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τη Δημοτική Αρχή το τι προβλέπει το έργο της ανάπλασης των Ταμπακαριών καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα μπήκαν οι υπογραφές στη σύμβαση για την έναρξη των εργασιών.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων με τον ανάδοχο εργολάβο ο οποίος αναμένεται τις επόμενες μέρες να εγκατασταθεί στα Ταμπακαριά για να ξεκινήσει τις εργασίες, οι οποίες προβλέπουν υπογειοποίηση δικτύων, με τις οπτικές ίνες ήδη να έχουν περαστεί στην Αγία Κυριακή και στην οδό Βιβιλάκη, ενώ θα γίνουν αναπλάσει και στον αστικό φωτισμό, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

Σε 18 μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης των Ταμπακαριών με τον προϋπολογισμό στα 2,2 εκατ. €. Το έργο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τώρα θα υλοποιηθεί για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ανάπλαση των Ταμπακαριών είναι το πρώτο βήμα για να γίνει η διαδρομή στο βόρειο αστικό παραλιακό μέτωπο από τα Ταμπακαριά μέχρι τους Αγίους Αποστόλους.