Περιοδεία ΛΑΕ στα Χανιά

16.06

Αύριο Τρίτη 15/9 η ΛΑΕ Χανίων θα εξορμήσει με την πολιτική της πρόταση στους ΟΤΑ, στις Τράπεζες καθώς και στην επαρχία Κισσάμου. Ενημερώνουμε επίσης ότι η λειτουργία του εκλογικού κέντρου της ΛΑΕ Χανίων θα είναι συνεχής τις ώρες καταστημάτων, όπου συμπολίτες ,θα μπορούν να ενημερωθούν για την πολιτική πρόταση, το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΛΑΕ. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 16/9 έως την Παρασκευή 18/9 ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Ρωμανιάς από τις 9 έως τις 12 το πρωί θα βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο καθώς πολλοί συντοπίτες μας ζητάνε πληροφορίες για ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτήσεων

Οι χθεσινές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την μαρτυρική Κάντανο είναι οι εξής:

«Χτες ήμασταν στη μαρτυρική Βιάννο, όπου αποτίσαμε φόρο τιμής στα θύματα της γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας. Σήμερα είμαστε εδώ στην Κάνδανο, που έγινε ολοκαύτωμα με εκατοντάδες θυσιασμένους στο βωμό της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Θυσιάστηκαν εκατοντάδες στους τόπους μαρτυρίου. Χιλιάδες οι νεκροί της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας. Θυσιάστηκαν για λευτεριά και ανεξαρτησία. Σήμερα, όμως, στο 2015, η χώρα μας είναι αποικία, η χώρα μας είναι προτεκτοράτο και οι Έλληνες σκλάβοι.

Σκλάβοι της μνημονιακής κηδεμονίας. Από αυτούς εδώ τους τόπους του μαρτυρίου εμείς στέλνουμε μήνυμα αντίστασης. Αντίστασης στη μνημονιακή κατοχή. Αντίστασης στο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Αντίστασης σε μια νέα γερμανική κηδεμονία, μεταμφιεσμένη τώρα με τη μορφή του ευρώ. Στέλνουμε ένα μήνυμα αντίστασης και λευτεριάς για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και δικαιοσύνη στη χώρα μας. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνει η Λαϊκή Ενότητα.

Κι είναι ντροπή και όνειδος, αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μη διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο, ούτε τις αποζημιώσεις. Ψηφίσανε από κοινού το τρίτο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις. Θάβουν το δίκιο των θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας στη χώρα μας. Κι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κωμικό θέαμα.
Βλέπουμε τον Β. Μεϊμαράκη να εκλιπαρεί τον Αλ. Τσίπρα για να κάνουν μαζί κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα να ακολουθεί την τακτική «τράβα με κι ας κλαίω». Δύο μνημονιακοί συνεταίροι που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, πάνε για συγκυβέρνηση μετεκλογικά για να το εφαρμόσουν.

Οι κυβερνήσεις, όμως, που εφαρμόζουν μνημόνια είναι κυβερνήσεις πολιτικών υπαλλήλων. Θα έχουμε μια κυβέρνηση οπερετική, μια κυβέρνηση εξαρτημένη και εντολοδόχο. Μια κυβέρνηση εφιάλτη για την Ελλάδα και το μέλλον της. Η Λαϊκή Ενότητα θα γκρεμίσει το αντιδημοκρατικό τείχος. Θα γκρεμίσει την υποτέλεια και την εξάρτηση στη χώρα. Και μπορούμε να το κάνουμε. Λαϊκή Ενότητα με λαϊκή ενότητα για τη λαϊκή εξουσία, για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Η Λαική Ενότητα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την φασιστική επίθεση σε βάρος μελών της:

«Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τη τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της Λαϊκής Ενότητας στα Πατήσια, την Κυριακή 13/09, αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης.
Ομάδα 20-25 νεοφασιστών, ενδεδυμένων με το μανδύα του δήθεν «ακομμάτιστου γηπεδικού οπαδού», επιτέθηκαν, προκαλώντας εκδορές, μώλωπες και τραύματα, σε έξι μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με κυριότερα θύματα τον νεαρότερο και τη μοναδική γυναίκα εξ αυτών.

Είναι σαφές πως, μέσα στην ισοπεδωτική και επιμελώς καθοδηγούμενη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», βρίσκουν ευκαιρία να ανθίσουν οι πιο σκοτεινές και αντιδραστικές πρακτικές, με στόχο να κάμψουν αυτούς που δεν είναι ίδιοι με όλους τους άλλους, αυτούς που αγωνίζονται.

Δεν μας τρομάζουν αυτές οι επιθέσεις. Ακλόνητα επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες».