Περιοδεία του Δ.Σ. της Eurobank στην Κρήτη για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

15.17

Επιχειρηματική ατμομηχανή της ανάπτυξης χαρακτηρίζει την Κρήτη η Eurobank και για τον λόγο αυτό η διοίκηση της τράπεζας από προχθές Δευτέρα, πραγματοποιεί περιοδεία σε όλους τους νομούς του νησιού. Στόχος είναι η συνάντηση με επιχειρηματίες του νησιού που συμβάλλουν στην εγχώρια οικονομία αλλά και στην απασχόληση στους τομείς που δραστηριοποιούνται και η ενημέρωση τους για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ αλλά και του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Η Περιφέρεια της Κρήτης αποτελεί για την Eurobank κορυφαία επιχειρησιακή προτεραιότητα στη χώρα και για τον λόγο αυτό η διοίκηση της τράπεζας επισκέπτεται αυτές τις μέρες το νησί προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, την αυτοδιοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους στα καταστήματα της τράπεζας στο νησί. Οι συγκυρίες για τη χώρα είναι καλές υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γεώργος Ζανιάς για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα σε τουρισμό, αγροδιατροφή, «πράσινη» ενέργεια, ακαδημαϊκή έρευνα και ψηφιακή καινοτομία.

Όπως τόνισε η διοίκηση προς τους δημοσιογράφους στο Ηράκλειο, υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης κ Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Περισσότερα από 800 εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank μπορούν να ενημερώσουν τους επενδυτές για τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα ώστε να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν την επιχείρηση τους, ενώ και τα πανεπιστήμια μπορούν να ενισχυθούν για την υλοποίηση μιας καινοτόμας ιδέας. Τα στελέχη της τράπεζας παράλληλα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους αναφέρονται και στα εμβληματικά έργα υποδομής τα οποία χρηματοδοτεί αποκλειστικά όπως είναι η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ενώ η Eurobank καταγράφει το μεγαλύτερο μερίδιο στις νέες χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα.