Περίπου 18.000 επισκέπτες σε 5 μέρες με τα πλοία στα Χανιά – Πόσα ξοδεύουν τη μέρα

14.25

Βουλιάζουν από κόσμο μέρα με τη μέρα τα Χανιά και αυτό φαίνεται και στις αφίξεις των επισκεπτών με τα πλοία της γραμμής, ενώ και τα αεροπλάνα παρουσιάζουν 100% πληρότητα. Ενδεικτικά από το Σάββατο 6 Αυγούστου με τα βραδινά και τα ημερήσια δρομολόγια ήρθαν μέχρι σήμερα στο λιμάνι της Σούδας συνολικά 17.897 επισκέπτες με 4.538 αυτοκίνητα αυξάνοντας την κίνηση στους δρόμους της πόλης αλλά και στα καταστήματα εστίασης από τους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ μεγάλη είναι η συζήτηση φέτος για το πόσα χρήματα αφήνουν οι επισκέπτες καθημερινά στις επιχειρήσεις του νομού αφού αρκετοί κάνουν λόγο ότι εξαιτίας της ακρίβειας και στις χώρες τους είναι πολύ μαζεμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από ότι φαίνεται οι νεαροί επισκέπτες διαθέτουν την ημέρα τα απαραίτητα κυρίως για τη σίτιση τους, ενώ οι τουρίστες κυρίως από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία έχουν πολύ περισσότερα να διαθέσουν.

Κατά μέσο όρο πάντως για μία εβδομάδα στα Χανιά με διαμονή εισιτήρια από νωρίς κλεισμένα και όχι υπερβολές στο φαγητό και τη διασκέδαση το άτομο χρειάζεται περίπου 1.000 ευρώ.