Περισσότερα από 2.000 τα ενεργά κρούσματα στα Χανιά – Κάθε Τετάρτη το Novavax στο ΓΝΧ

16.42

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το κλείσιμο του ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της Αμερικανικής Novavax. Το πρώτο εμβόλιο αναμένεται να χορηγηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στη χώρα ενώ στο νοσοκομείο Χανίων οι εμβολιασμοί με Novavax θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 9 Μαρτίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού στην Ελλάδα θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα.

Πρόκειται για το πρώτο πρωτεϊνικό εμβόλιο το οποίο περίμεναν πως και πως κυρίως εκείνοι που δεν ξεπέρασαν τις φοβίες τους για τα mrna εμβόλια και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Το novavax αφορά μόνο τη βασική κάλυψη με δύο δόσεις και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναμνηστική δόση.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στα Χανιά είναι τρομακτικός αφού μέσα σε δύο χρόνια περίπου το 1/3 του πληθυσμού έχει κολλήσει. Συγκεκριμένα 40.324 κρούσματα έχουν καταγραφεί στον νομό με τα ενεργά σήμερα να υπολογίζονται στα 2.074. Τους δύο πρώτους μήνες του 2022 έχουν καταγραφεί 73 θάνατοι, ενώ ολόκληρο το 2021, 87 συνάνθρωποι μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Σήμερα στη ΜΕΘ covid παραμένουν 4 ασθενείς και 40 στις κλινικές του νοσοκομείου Χανίων, με τον διοικητή να αναφέρει ότι πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί γιατί μπορεί προχτές τα κρούσματα στα Χανιά μετά από καιρό να ήταν 160, χθες όμως ανέβηκαν και πάλι στα 234.