Πέταξαν σπρέι πιπεριού σε 74χρονη στα Χανιά – Φεύγοντας οι δράστες της έδωσαν και μπουκαλάκι με νερό…

17.31

Εφιαλτικά περνούσαν τα λεπτά χτες το βράδυ για μια 74χρονη Χανιώτισσα. Ήταν 10:30 το βράδυ όταν βρισκόμενη στο σπίτι της στα Κουνουπιδιανά, άκουσε ένα θόρυβο που πίστευε πως ήταν ένα ξύλο που έπεσε στο τζάκι. Όταν σηκώθηκε όμως για να δει τι συμβαίνει ήρθε αντιμέτωπη με τρεις διαρρήκτες που αμέσως της έριξαν σπρέι πιπεριού στα μάτια ενώ ο ένας την έσπρωξε έπεσε στο πάτωμα και τη φίμωσε με τα χέρια του για να μην καλέσει σε βοήθεια.

Φαίνεται πως οι αδίστακτοι δράστες προετοίμαζαν μέρες το χτύπημα τους αφού κυριολεκτικά ξήλωσαν από τον τοίχο τα προστατευτικά σίδερα παραθύρου στην πίσω πλευρά του σπιτιού και μπήκαν μέσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 74χρονη δε μπορούσε να δει τα πρόσωπα τους καθώς είχε τυφλωθεί από το σπρέι πιπεριού, ενώ φέρει μώλωπες σε όλο της το πρόσωπο. Ωστόσο μιλούσαν άπταιστα τα ελληνικά και η ηλικία τους υπολογίζεται μέχρι τα 30 έτη. Αφού αναστάτωσαν το σπίτι τελικά κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και τα χρυσαφικά της ηλικιωμένης, ενώ φεύγοντας μάλλον ανησύχησαν για το αν θα ζήσει το θύμα τους καθώς ήταν σε κατάσταση σοκ και της έδωσαν ένα μπουκαλάκι με νερό και τα τηλέφωνα της.

Οι κάτοικοι ανησυχούν για τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση καθώς όταν πέφτει το σκοτάδι από ότι βλέπουν ούτε τα σίδερα στις πόρτες και τα παράθυρα δεν τους εμποδίζουν από το να εισβάλλουν στις περιουσίες τους.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.