Πήγαν για κλοπή, ξέχασαν το κινητό και γύρισαν να το πάρουν…

13.54

Ληστές για …κλάματα αποδείχθηκαν δύο 23χρονοι, οι οποίοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα δύο φοιτητών στο Ηράκλειο με σκοπό τη ληστεία. Μπήκαν με κουκούλες και κατέληξαν να τρέχουν …κυνηγημένοι στο δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “Πατρίς”, οι δύο νεαροί «μπούκαραν» στο σπίτι των φοιτητών με κουκούλες. Άρπαξαν ένα λαπ-τοπ, πήραν 500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή…

Όμως λίγα λεπτά αργότερα, ο ένας εκ των δραστών αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε πέσει στο διαμέρισμα των φοιτητών. Έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στον …τόπο του εγκλήματος για να πάρει πίσω το τηλέφωνο. Ξέχασε όμως να βάλει την κουκούλα.

Αυτοί τη φορά οι φοιτητές πέρασαν στην αντεπίθεση. Άρπαξαν ένα μονόζυγο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την άθληση τους και άρχισαν να κυνηγούν τον κλέφτη, ο οποίος βγήκε στο δρόμο τρέχοντας. Από τις φωνές, μαζεύτηκαν και γείτονες. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην απολογία τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  υποστήριξαν ότι μπήκαν στο σπίτι των φοιτητών καθώς τους θεωρούσαν υπεύθυνους για την κλοπή ενός δικού τους λαπ-τοπ. Επειδή όμως δεν βρήκαν τον δικό τους φορητό υπολογιστή, πήραν έναν άλλον που βρήκαν στο σπίτι καθώς και 500 ευρώ.

Από την πλευρά τους έκαναν λόγο για ανόητη συμπεριφορά, ζήτησαν συγνώμη, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Γιώργο Κοκοσάλη, ήδη έχουν επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έκλεψαν. Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα, ενώ υποχρεούνται να καταβάλλουν και χρηματική εγγύηση, ύψους 1000 ευρώ.

 

Πηγή : cretalive.gr