Πυρκαγιές Αττικής : Στους 85 οι νεκροί

07.11

Στους 85 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 82, ενώ λίγη ώρα αργότερα όπως έγινε γνωστό κατέληξε ένας ακόμα τραυματίας που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ ενώ άλλοι δύο βρέθηκαν στο οικόπεδο στο Μάτι, που είχαν βρεθεί τα 26 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 85.

Άγνωστος παραμένει δυστυχώς ο αριθμός των αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Οι συγγενείς των θυμάτων προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί (από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ, καθώς και τέσσερα παιδιά, των οποίων η κλινική εικόνα είναι καλή και ενδέχεται εντός της ημέρας να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται 34 εγκαυματίες εκ των οποίων 28 σε θαλάμους και 6 στη ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 13 εκ των οποίων 8 εγκαυματίες στις κλινικές, 4 καρδιολογικά περιστατικά από τις φωτιές (2 στην Καρδιολογική Μονάδα και 2 στην Καρδιολογική κλινική) και 1 ασθενής νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, στο ΚΑΤ νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων 4 στις κλινικές και 3 στη ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων 9 στη ΜΑΦ του «Λάτσειου»και 2 στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση πολλών εκ των νοσηλευομένων στις Μονάδες είναι σοβαρή.

Τέλος, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται 4 παιδάκια, τα τρία θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

πηγή : in.gr