Ποδοσφαιρικά Παπούτσια: 4 βήματα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

16.12

Τα παλιότερα χρόνια όταν κάποιος ποδοσφαιριστής ή απλός λάτρης της άθλησης του ποδοσφαίρου ήθελε να αγοράσει κάποιο ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια, επισκεπτόταν κάποια κατάστημα αθλητικών ειδών και ζητούσε ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες.

Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και καθώς το επίπεδο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει εκτοξευθεί στα ύψη και ο ανταγωνισμός ολοένα και μεγαλώνει τα παπούτσια που θα επιλέξει ο επαγγελματίας αθλητής αλλά και ένας απλός ερασιτέχνης του ποδοσφαίρου παίζουν πολύ μεγάλη σημασία στην απόδοσή του αλλά και στην μετέπειτα "ανάκαμψη" του ποδιού από την κούραση του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί ότι όλοι οι μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστές έχουν παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για αυτούς τα οποία δημιουργούνται καθαρά για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.
 
Είτε λοιπόν είστε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είτε κάποιος απλός λάτρης του ποδοσφαίρου ή κάποιος γονιός που θέλει να αγοράσει ποδοσφαιρικά παπούτσια για το παιδί του θα πρέπει να λάβετε πριν την αγορά υπόψιν σας τα παρακάτω 4 στοιχεία:
 
1. Αρχικά λάβετε υπόψη σας σε τι τύπο γηπέδου θα αγωνιστείτε
 
Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε ποδοσφαιρικά παπούτσια ανάλογα το είδος, τις προτιμήσεις του πελάτη έχοντας βασική προϋπόθεση τον αγωνιστικό χώρο. Για παράδειγμα ο Cristiano Ronaldo που αγωνίζεται στο Santiago Bernabeou δεν γίνεται να φοράει τα ίδια παπούτσια με τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε χωμάτινο γήπεδο. Υπάρχει λοιπόν ο κατάλληλος σχεδιασμός και υλικά κατασκευής ανάλογα τον τύπο γηπέδου που θα χρησιμοποιηθούν.
 
Αν πρόκειται να αγωνισθεί τε σε μαλακό έδαφος τότε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με σήμανση SG (Soft Ground) είναι τα κατάλληλα
 
Ενώ για πιο σκληρά εδάφη επιλέγετε Hard Ground με την ένδειξη HG
 
Παράλληλα μια ιδανική λύση για όλων των ειδών τα εδάφη είναι τα blades.
 
2. Υλικό κατασκευής
 

Έχοντας ως στόχο το πόδι σας να αναπνέει επιλέγετε δερμάτινα ποδοσφαιρικά παπούτσια, χρειάζεται όμως προσοχή όταν παίζεται σε λασπώδες ή βρεγμένο χορτάρι καθώς θα διαπεράσει το παπούτσι σας η βροχή.Για όσους ενδιαφέρονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις για μόνωση στο παπούτσι αυτό συνεπάγεται συνθετικό υλικό. Τέλος αρκετά σημαντικό ρόλο στο βάρος του παπουτσιού παίζει το υλικό κατασκευής, σαν επακόλουθο, όσο πιο ελαφρύ είναι ένα παπούτσι τόσο γρηγορότερα θα καταστραφεί, ενώ όσο βαρύτερο τόσο και πιο ανθεκτικό.
 
3. Δοκιμάστε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια πριν την αγορά
 

Όταν προβαίνετε σε online αγορές ποδοσφαιρικών παπουτσιών εκμεταλλευόμενοι τις καλύτερες τιμές σε ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το podosfairikapapoutsia.gr καλό θα ήταν να έχετε δοκιμάσει πρωτύτερα τα παπούτσια που σκοπεύετε να αγοράσετε σε κάποιο φυσικό κατάστημα ώστε να διαβεβαιώσετε την άνετη εφαρμογή στο πόδι σας.

Σημαντικό σημείο αποτελεί το ότι θα πρέπει να προσέξετε καθώς μπορεί για παράδειγμα να σας ταιριάζει το Νο 43 σε αθλητικό παπούτσι Nike ενώ σε διαφορετική μάρκα, όπως πχ Umbro να χρειάζεστε ένα νούμερο μικρότερο. Φροντίστε να φοράτε κάλτσα αγωνιστική όταν θα δοκιμάσετε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως πριν τον αγώνα και τέλος καλό θα ήταν να τα δοκιμάζετε απογευματινές ώρες καθώς τις πρωινές συμβαίνει τα πόδια μας να είναι λίγο πρησμένα.
 
4. Μην φοράτε αμέσως σε αγώνα τα καινούρια σας ποδοσφαιρικά παπούτσια

 
Αποφύγετε το να φορέσετε αμέσως σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα τα παπούτσια που μόλις αγοράσατε καθώς αυτό που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε κάποια πληγή στο πόδι σας καθώς όπως σε όλα τα είδη παπουτσιών το ζευγάρι δεν θα έχει προλάβει ακόμα να πάρει τη "φόρμα" του ποδιού σας.
 
Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές με σκοπό να κάνετε την καλύτερη δυνατή αγορά που θα ταιριάζει στα μέτρα σας και θα βολέψει το παιχνίδι σας.