Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων – Τι ζητά η Ουκρανία

12.59

Σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου ο τέταρτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.  Όπως αναφέρει ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ένας από τους Ουκρανούς διαπραγματευτές και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, στην απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και στις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία.

“Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει: η ειρήνη, η άμεση κατάπαυση του πυρός, η απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων και μόνον έπειτα από αυτό θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις σχέσεις μας γειτονίας και για τις πολιτικές μας διαφορές”, σημειώνει ο Ποντόλιακ μιλώντας για τις νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

“Διαπραγματεύσεις. Τέταρτος γύρος. Για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφάλειας. Δύσκολη συζήτηση”, αναφέρει επίσης σε γραπτό του μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο προσθέτει ότι πιστεύει πως η Ρωσία “εξακολουθεί να έχει την αυταπάτη ότι 19 ημέρες βίας κατά (ουκρανικών) ειρηνικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική”.

Οι συνομιλίες αναμένεται να γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Κίεβο και η Μόσχα εξέφρασαν τις περασμένες μέρες συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, μολονότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία εντείνεται.

Πηγή: Newsit