Πως εξελίσσεται η Barbara στα Χανιά – Άσπρισε το Θέρισσο (vid)

17.19

Από σήμερα δείχνει ουσιαστικά το ξέσπασμα της στην Κρήτη η κακοκαιρία Μπάρμπαρα αφού μετά τη χτεσινή χιονόπτωση στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, η θερμοκρασία χαμήλωσε χαρακτηριστικά από τη μία μέρα στην άλλη υποχωρώντας περίπου 10 βαθμούς Κελσίου. Στο Θέρισο από τις 11 το πρωί πύκνωνε η χιονόπτωση φλερτάρωντας με το κλείσιμο του δρόμου σε περίπτωση που γινόταν πιο έντονη και για περισσότερη ώρα.

Πάντως τις βραδινές ώρες στα Χανιά επικράτησε παγετός στις ορεινές περιοχές και η μετακίνηση ήταν αδύνατη σε περιοχές των Σφακίων, του Ομαλού και του Ανατολικού Σελίνου στη θέση Πέτρα Σελί.

Η μη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και των επιχειρηματιών του Θερίσου καθώς οι ταβέρνες την Κυριακή θα έπρεπε με τα πρώτα χιόνια να ήταν γεμάτες, αλλά το μεσημέρι η αστυνομία απαγόρευε στους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες να συνεχίσουν τη διαδρομή παρά του ότι το χιόνι δεν ξεπερνούσε τους 5 πόντους σύμφωνα με τους κατοίκους.

Τη νύχτα η θερμοκρασία στο Θέρισο έπεσε στους μηδέν βαθμούς και όσοι μπόρεσαν σήμερα το πρωί πήγαν μια βόλτα στα πρώτα χιόνια.

Σε ότι αφορά στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα εκτός μιας μικρής βλάβης στα Σφακιά, ενώ δε χρειάστηκε και η μετακίνηση κάποιου ασθενούς. Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της Μπάρμπαρας;

Σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά δεδομένα βελτίωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη.