Πώς θα ξέρετε ότι είστε σίγουρα έγκυος!

15.43

  • Νιώθετε κουρασμένες, και ίσως λίγο πιο… ευερέθιστες απ’ ό,τι συνήθως; Κλαίτε εύκολα και γελάτε την επόμενη στιγμή; Μήπως πρέπει να τσεκάρετε αν είστε έγκυος;

Μάθετε ποια είναι τα πιο σαφή συμπτώματα πιθανής εγκυμοσύνης:

1. Δεν έχετε περίοδο: Είναι το πιο σαφές μήνυμα ότι κάτι έχει αλλάξει στον οργανισμό σας, ειδικά όταν έχετε συνηθίσει να είστε «ρολόϊ» στο ζήτημα αυτό.

2. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος: Η θερμοκρασία σας αυξάνεται λόγω της σύλληψης και παραμένει σε ασυνήθιστα υψηλότερα επίπεδα. Αιτία της αύξησης αυτή είναι η προγεστερόνη, που πλέον παράγεται σε έντονους ρυθμούς.

3. Ψυχολογικές μεταπτώσεις: Οι αυξανόμενες ορμόνες δημιουργούν μεταπτώσεις στην ψυχολογία σας. Τη μία νευριάζετε εύκολα και δεν έχετε διάθεση για τίποτα και την επόμενη στιγμή γελάτε και θέλετε να πάτε για χορό!

4. Ψάχνετε συνέχεια το μαξιλάρι σας: Είστε έτοιμες για ύπνο ανά πάσα στιγμή. Αποζητάτε απεγνωσμένα έναν μεσημεριανό υπνάκο και μόλις χαλαρώνετε στον καναπέ, σας παιίρνει αμεσα ο υπνος!

5. Εχετε ευαισθησία στο στήθος: Όποτε βάζετε το στηθόδεσμό σας, υποφέρετε! Αφηστε που νιώθετε να σας στενεύει και το στήθος σας είναι συνέχεια πρησμένο και πονάει μόλις το αγγίζετε.

6. Ευαισθησία στην όσφρηση: Κάθε φορά που κάτι μυρίζει είστε οι πρώτες που το εντοπίζετε, ενώ κάποιες φορές νιώθετε ότι μερικές μυρωδιές είναι ανυπόφορες.

7. Συχνή ούρηση: Η μήτρα σας διογκώνεται, για να δημιουργηθεί χώρος για την ανάπτυξη του μωρού σας αμέσως. Αυτή η πίεση στην ουροδόχο κύστη σας κάνει να νιώθετε συχνότερα και εντονότερα την ανάγκη για ούρηση.

8. Αλλαγή της γεύσης σας: Τροφές που λατρεύατε σας μοιάζουν άγευστες και άλλες που ούτε τις συζητούσατε, αρχίζουν να σας αρέσουν! Καμπανάκι!