Πράσινο φως για το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ στα Χανιά, στον Αποκόρωνα από Σεπτέμβριο

20.30

Το δεύτερο δημόσιο ΙΕΚ για τα Χανιά θα είναι από Σεπτέμβρη πραγματικότητα. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης μετά από ενέργειες του Δήμου Αποκορώνου και τη συμβολή του Γιώργου Σταθάκη, ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς έδωσε το πράσινο φως για να χρηματοδοτηθεί το ΙΕΚ το οποίο θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο του Καβρού στη Γεωργιούπολη.

Το δημόσιο ΙΕΚ, ήταν ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής, και οι νέοι του Αποκόρωνα οι οποίοι δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτική εκπαίδευση θα καταρτίζονται πλέον στον τόπο τους. Να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια 100 απόφοιτοι του λυκείου στον Αποκόρωνα, δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η ενημέρωση στους νέους του Αποκόρωνα για να συνταχθεί ένα πλάνο για το τι επιθυμούν ώστε να ζητηθούν τα ανάλογα τμήματα για σεφ, τυροκόμους αλλά και άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, χαράλαμπο Κουκιανάκη, “Είναι γνωστό ότι στον δήμο Αποκορώνου υπάρχει έντονη τουριστική ανάπτυξη με πλήθος μεγάλων τουριστικών μονάδων που τον κατατάσσουν στους πρώτους τουριστικούς δήμους της Κρήτης, γεγονός που αποτελεί μια κυρίαρχη επαγγελματική προοπτική για την νέα γενιά. Ταυτόχρονα όμως, στον Αποκόρωνα υπάρχει πολύ έντονα ανεπτυγμένη η γεωργία και η Κτηνοτροφία, που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές απασχόλησης στους νέους και κυρίως σε αυτούς που θα διαθέτουν την κατάρτιση για να δραστηριοποιηθούν ως σύγχρονοι αγρότες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο εντός των ορίων του δήμου μας ήδη δραστηριοποιούνται δεκατρείς (13) πιστοποιημένες τυροκομικές μονάδες και δώδεκα (12) ελαιουργεία που επεξεργάζονται 7.000 τόνους ελαιολάδου”.

Το Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν οι διοικητικές θέσεις.