Πρασοκεφτέδες νηστίσιμοι και πεντανόστιμοι από τα Super Market INKA

14.38

Η Σαρακοστή είναι μία περίοδος νηστείας και ταυτόχρονα μία ευκαιρία για γνωριμία με διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων.

Και μπορεί η σαρακοστιανή νηστεία να περιορίζει τις επιλογές στο καθημερινό τραπέζι, όμως υπάρχουν αρκετές συνταγές που μπορούν να μετατρέψουν τα νηστίσιμα πιάτα σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και γευστικές προτάσεις.

Το womaninlove.gr, σε συνεργασία με το Love Radio Κρήτης 102,8 και τα Super Market INKA, σας προτείνουν ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές, μετατρέποντας τα καθημερινά σας γεύματα σε ένα παιχνίδι γεύσεων, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα στο τραπέζι μας θα βάλουμε πρασοκεφτέδες.

Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μεγάλα πράσα
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
3 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα.

Τα αχνίζουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ώσπου να μοσχομυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους.

Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και καλή μας όρεξη?

 

Προμηθευτείτε όλα τα προϊόντα την συνταγής στις καλύτερες τιμές από τα Super Market INKA.
Facebook: INKA – super markets