Προχωρούν οι διαδικασίες για παραδοσιακό ξενοδοχείο στον λόφο Καστέλι

17.11

Δεν ήταν τυχαία η χτεσινή εκκένωση στον λόφο Καστέλι από τους καταληψίες με την επέμβαση της αστυνομίας, δηλώνει ο δικηγόρος των 8 συλληφθέντων από το κτίριο της παλιάς Μεραρχίας Δημήτρης Φουράκης Μαγονέζος. Στις 13 Μαρτίου φέτος ανέβηκε στη Διαύγεια η απόφαση ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ,ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, του Υπουργείου Πολιτισμού, που δίνει την άδεια σε τεχνική εταιρεία που να προχωρήσει σε διερευνητικές εργασίες μετά από αίτηση του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου βέβαια κάνει λόγο και αλλαγή χρήσης σε παραδοσιακό ξενοδοχείο Ά τάξης ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης με ανάδοχο φορέα την Belvedere ΕΠΕ.

 

Για μια ακόμα φορά ο κ. Φουράκης επανέλαβε ότι η εκκένωση του κτηρίου από την αστυνομία ήταν παράνομη.

 

Παράλληλα ο κ. Φουράκης καταγγέλλει  για ακόμα μια φορά τη φύλαξη του χώρου από την αστυνομία και την απαγόρευση της πρόσβασης σε οποιοδήποτε πολίτη θέλει να προσεγγίσει τον χώρο.

 

Σε ότι αφορά στους 8 συλληφθέντες η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί, έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι με βασική κατηγορία αυτήν της διατάραξης κοινής ειρήνης.