Πρόεδρος του ιδρύματος “Ελ. Βενιζέλος” ο Νίκος Βούτσης με νομοθετική ρύθμιση

06.19

Την θεσμική θωράκιση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος προανήγγειλε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος του Βουλής Νίκος Βούτσης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.

Ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι η Βουλή θα είναι πάντα αρωγός στο έργο του Ιδρύματος το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «στην Ελλάδα της κρίσης κάνουμε όλοι προσπάθειες, όχι μόνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά και για την ηθική, πολιτιστική, κοινωνική επιστημονική διάσταση που έχει αυτή η αναγκαία ανάκαμψη και υπέρβαση της κρίσης. Και με αυτή την έννοια οι εστίες δημιουργίας πολιτιστικής ανάπτυξης και δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος ακολούθησε αμέσως μετά η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιδρύματος, στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές της πέμπτης τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου παρουσίασαν δρώμενο με τίτλο, «η πορεία προς την Ένωση».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία προς την Ένωση χαρακτηρίζοντας οριακό έτος το 1896, ενώ χαρακτήρισε τον Ελ. Βενιζέλο επαναστάτη, ρεαλιστή, πολιτικό και διπλωμάτη με πολυκύμαντη όπως είπε πορεία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στην διαχρονική συμβολή της Κρήτης σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. ? Samaria του Μιχάλη Αεράκη, καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕΚ του Γρηγόρη Βαλτινού, ηθοποιού και του Ζαχαρία Πιστόπουλου, αρχιτέκτονα.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα