Προειδοποιούν με κλείσιμο του λιμανιού οι λιμενικοί της Δυτ. Κρήτης για την υποστελέχωση

17.08

Όσο προσπαθούν να υποβαθμίσουν τους αριθμούς των μεταναστών που καταφθάνουν στα νότια της Κρήτης οι κεντρικές υπηρεσίες τόσο η πραγματικότητα τις διαψεύδει.

Αυτό τονίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Ε.Π.Λ.Σ.) Δυτικής Κρήτης, σε νέα επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Λιμενικό Σώμα και τους τοπικούς βουλευτές. Οι λιμενικοί σε Σφακιά, Παλαιόχωρα που εξυπηρετούν και τη Γαύδο, το Ελαφονήσι και γενικότερα τα νότια παράλια των Χανίων έχουν φτάσει στα όρια τους λόγω υποστελέχωσης.

Πριν από 5 μήνες ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Παππάς, σε επίσκεψη του στην Κρήτη είχε δεσμευτεί ότι το Υπουργείο θα σκύψει στα προβλήματα αλλά έκτοτε οι λιμενικοί των Χανίων δεν έχουν δει ούτε έναν νέο συνάδελφο ενώ και τα πλωτά μέσα παραμένουν τα ίδια.

Οι συνδικαλιστές λιμενικοί κάνουν λόγω για κοροϊδία αφού ούτε οι αποσπάσεις των συναδέλφων τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν ανακληθεί.

Μάλιστα οι λιμενικοί προειδοποιούν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους και θα περάσουν από τις ανακοινώσεις στην πράξη καθώς σκέφτονται μέχρι και να κλείσουν τα λιμάνια τώρα που σιγά σιγά αυξάνονται οι τουρίστες.