Προφυλακιστέοι οι 5 για την διακίνηση των μεταναστών στα νότια της Κρήτης

17.09

Προφυλακιστέοι για έξι μήνες κρίθηκαν οι 5 συλληφθέντες ηλικίας από 21 έως 35 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ως οι διακινητές των 22 μεταναστών που εντοπίστηκαν την Κυριακή 24 του Σεπτέμβρη σε λέμβο νοτιοδυτικά των Χανίων.

Να θυμίσουμε πως οι 19 ενήλικες και οι τρεις ανήλικοι αρχικά μεταφέρθηκαν σε χώρο του λιμανιού της Παλαιόχωρας και μετά από δύο μέρες μεταφέρθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά όπου παρέμειναν μέχρι σήμερα καθώς το βράδυ αναχωρούν με το πλοίο της γραμμής για Αθήνα και από εκεί σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Το πρωί οι 5 κατηγορούμενοι ως διακινητές οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή και Εισαγγελέα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους να υποστηρίζουν ότι δεν είναι εκείνοι οι δουλέμποροι αλλά κάποιος άλλος ο οποίος είναι μέσα στους 22 που φιλοξενούνταν στον Καλαθά.

Η δικηγόρος των 2 εκ των 5 συλληφθέντων τονίζει ότι οι πελάτες της είναι θύματα του διακινητή ο οποίος τους απειλούσε ότι θα βλάψει τους συγγενείς τους αν διανοηθούν να υποδείξουν στις αρχές την ταυτότητα του.

Στη Λιβύη περιμένουν χιλιάδες μετανάστες προκειμένου να προωθηθούν στην Ευρώπη και αυτές τις ημέρες θα φύγουν καραβιές προς τις ακτές κυρίως της Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 14 Σεπτέμβρη μέσα σε 48 ώρες έγινε κυριολεκτικά απόβαση αφού έφτασαν στη Λαμπεντούζα 7.000 μετανάστες, 1000 περισσότεροι του αριθμού των μόνιμων κατοίκων.