Προκαταρκτική εξέταση για το τροχαίο με τραυματία εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

16.21

Το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου στο Ηράκλειο πέρασε σήμερα ο 45χρονος που κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και τραυμάτισε μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.
Ο εισαγγελέας έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες του τροχαίου, ενώ του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοφορία καραμπίνας και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την κατηγορία αυτή. Ο 45χρονος ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή κι αφέθηκε ελεύθερος ως εκ τούτου θα δικαστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι .
 
Οι αρχές που διερεύνησαν το τροχαίο έφτασαν στην ταυτότητα του 45χρονου αξιοποιώντας τις μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος, στην οδό Μαυσώλου .

Η γυναίκα αρχικά  μεταφέρθηκε με τραύματα κυρίως στα πόδια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και κατόπιν έλαβε εξιτήριο .
«Ντροπή του. Στη θέση μου θα μπορούσε να βρίσκεται ένα παιδάκι. Πώς μπορεί να λέει ότι δεν κατάλαβε ότι χτύπησε άνθρωπο, όσο πιωμένος και αν ήταν. Η δουλειά μας είναι πολύ επικίνδυνη και τη μέρα και τη νύχτα. Αυτή είναι η κατάσταση με τους οδηγούς που δε σέβονται τίποτα. Το μόνο που πρόλαβα να σκεφτώ ήταν τα παιδιά μου, ότι δε θα προλάβω τα ξαναδώ», λέει η 47χρονη υπάλληλος της καθαριότητας που γλίτωσε από θαύμα μετά το ατύχημα στην οδό Μαυσώλου.