Προσοχή συστήνουν οι ειδικοί στους γονείς – “Σηκώνονται τη νύχτα για να σας βρουν”

15.54

Αυτό που συνέβη στο Σαραντάρι Χερσονήσου θα μπορούσε να μιμηθεί την κινηματογραφική ταινία του 1994 στο Χόλιγουντ, “Ο μπέμπης το σκασε». Κάποια στιγμή περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου ένα μικρό κοριτσάκι μόλις δύο ετών αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να ξεμυτίσει χωρίς να την καταλάβει η μητέρα της η οποία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις αρχές κοιμόταν και ο πατέρας έλειπε εκτός σπιτιού.

Η μικρή δεν πτοήθηκε από το σκοτάδι και ξεκίνησε να περιφέρεται στους δρόμους της Χερσονήσου μέχρι που ένας εργαζόμενος 61 ετών που εκείνη την ώρα σχολούσε από ταβέρνα είδε την μικρή και μαζί με κατοίκους της περιοχής την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί έμεινε όλο το βράδυ μέχρι να βρουν οι αστυνομικοί το πρωί τους γονείς της και να την παραδώσουν σε εκείνους οι οποίοι όταν τους χτύπησαν την πόρτα περίπου στις 8, δεν είχαν αντιληφθεί ότι η μικρή έλειπε από το κρεβάτι της. Νόμιζαν ότι κοιμόταν, ενώ εκείνη είχε αναστατώσει με την απουσία της το αστυνομικό τμήμα που έψαχνε την ταυτότητα της.

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι αν ένα παιδί βάλει έναν στόχο και πρέπει να κινηθεί για να τον κατακτήσει, ή να πιάσει ένα αντικείμενο θα το προσπαθήσει ο κόσμος να χαλάσει και για αυτό στις μικρές ηλικίες που δεν έχει αναπτυχθεί ο φόβος τα πάντα στο σπίτι πρέπει να είναι ασφαλισμένα γιατί μερικά μόνο δευτερόλεπτα αρκούν για να γίνει κάποιος τραυματισμός ή κάτι χειρότερο.

Τέλος οι γονείς, ένας Έλληνας ηλικίας 50 ετών και μία Ρωσίδα 31 ετών ήρθαν χθες αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη με την κατηγορία της έκθεσης κατά συναυτουργία στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το οποίο τους άφησε ελεύθερους κρίνοντας τους αθώους αλλά κάνοντας τους συστάσεις με την πρόεδρο να λέει, «Είστε από τους τυχερούς άλλοι σε ένα δευτερόλεπτο τα χάνουν όλα. Το πήρατε το μάθημα». Ήδη ο πατέρας εγκαθιστά σύστημα συναγερμού στο σπίτι για να μην ξαναξεπορτίσει η μικρή…