Προσωρινή λύση για το Γαύδος – Παλαιόχωρα για 2 εβδομάδες

16.11

Σήμερα και αύριο για αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα εκτελεστεί κανονικά το δρομολόγιο Γαύδος – Παλαιόχωρα. Σε αυτήν την προσωρινή λύση συμφώνησε η ακτοπλοϊκή εταιρεία, καθώς η σύμβαση που υπάρχει με το Υπουργείο για την κάλυψη της άγονης αυτής γραμμής δεν καλύπτει το λειτουργικό κόστος του δρομολογίου από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Να θυμίσουμε πως μέχρι να παρθεί η απόφαση για κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου από την ΑΝΕΝΔΥΚ, χειμώνα καλοκαίρι κάλυπτε το Γαύδος – Παλαιόχωρα τρεις φορές την εβδομάδα. Την οριστική λύση την επιζητούν όλοι, Τόσο ο Δήμος όσο και η ίδια η εταιρεία από το Υπουργείο η οποία θα μπορούσε να έρθει με αλλαγές στους όρους σύμβασης καθώς το ποσό της επιδότησης είναι πολύ μικρό για να καλύψει με την χαμηλή τιμή στο εισιτήριο το λειτουργικό κόστος.

Εν τω μεταξύ, η τουριστική κίνηση στη Γαύδο ξεκινά σιγά σιγά με το πρώτο κύμα μαζικά επισκεπτών να αναμένεται για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος που έχουν προγραμματιστεί και αθλητικοί αγώνες.