Πρώτη φορά: Η Ζέτα Δούκα μας δείχνει το παιδικό δωμάτιο της κόρης της!

13.42

Έγινε μανούλα πριν από περίπου ένα μήνα και σήμερα αποφάσισε να μας δείξει το παιδικό δωμάτιο της μικρούλας της! Η Ζέτα Δούκα έχει κάθε λόγο να είναι τρισευτυχισμένη, αφού το όνειρό της έγινε πραγματικότητα, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι! Η νέα μανούλα μαζί με το παιδικό δωμάτιο, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους κι ένα τρυφερό μήνυμα για το θηλασμό και την σταδιακή αύξηση του βάρους των νεογέννητων?

 

Ζέτα Δούκα: Μας δείχνει το παιδικό δωμάτιο της κόρης της!

 

«Τι υπέροχο πράγμα ο θηλασμός και για το μωρό και για την μητέρα! Τι υπέροχο δώρο το μητρικό γάλα! Όσον αφορά στο βάρος του μωρού, οι ειδικοί συμβουλεύουν: Εφ? όσον το παιδί θηλάζει κανονικά ζυγίστε το μία ή δύο φορές τον μήνα.

 

Μωρά που δεν είναι άρρωστα και τρέφονται κανονικά, συνήθως το βάρος που παίρνουν κυμαίνεται από 20 έως 30 γραμμάρια το πολύ την ημέρα, για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους. Μετά τον τρίτο μήνα η ημερήσια αύξηση σε βάρος μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι ένα φυσιολογικό βρέφος τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του θα έχει μια αύξηση στο βάρος του από 600-900 γραμμάρια ή και περισσότερο τον μήνα.

 

Αν όμως υπάρξει μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω αλλά κυρίως προς τα κάτω από τα όρια αυτά, ο παιδίατρος είναι ο μόνος ειδικός για να κρίνει και να αποφασίσει αν η απόκλιση αυτή είναι ανησυχητική ή όχι. Μετά τον τρίτο μήνα η αύξηση του βάρους συνήθως μειώνεται σε 300 ή 600 γραμμάρια τον μήνα, και μετά τον πέμπτο ακόμα περισσότερο.

Μετά την γέννηση σχεδόν όλα τα νεογέννητα χάνουν βάρος. Θα ξαναπάρουν το χαμένο βάρος τους, μέσα σε 10 έως 15 ημέρες μετά την γέννηση τους. Θα διπλασιάσουν το βάρος τους, γύρω στον 4ο μήνα της ζωής τους. Θα το τριπλασιάσουν γύρω στον 1ο χρόνο της ζωής τους και θα το τετραπλασιάσουν, γύρω στα δύο τους χρόνια. Κατά την διάρκεια του δεύτερου χρόνου της ζωής τους, το βάρος τους αυξάνεται κατά 250gr τον μήνα», έγραψε η Ζέτα Δούκα στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και απαθανάτιζε μία γωνία από το παιδικό δωμάτιο της μονάκριβης κορούλας της!

 

Ζέτα, μία απορία: Νομίζαμε ότι ένα κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο θα ήταν ροζ! Γιατί το δικό σας είναι σε γκρι τόνους; Μήπως επειδή μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζατε το φύλο του μωρού;