Πρώτη για τον ΙΣΧ η Βούλα Ορφανουδάκη – Στο Πειθαρχικό ο Στ. Ντουκάκης

16.27

Η παιδοχειρουργός Παρασκευή Ορφανουδάκη συγκέντρωσε και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση στον Ιατρικό σύλλογο Χανίων τις περισσότερες ψήφους. Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο Ιατρών κατέλαβε την πρώτη θέση με 136 ψήφους και 7 έδρες, Δεύτερη ήρθε η Ενιαία Συνεργασία Ιατρών με 59 ψήφους και 3 έδρες και τρίτη η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών με 13 ψήφους και 1 έδρα. Από τους 900 γιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ιατρικό σύλλογο Χανίων ψήφισαν μόλις 222 με άκυρα να βρίσκονται 10 ψηφοδέλτια και τρία 3 λευκά.

Οι 5 πρώτοι σε ψήφους γιατροί για το διοικητικό συμβούλιο είναι η Παρασκευή Ορφανουδάκη με 96 ψήφους, ο Αντώνης Κρασουδάκης με 74, τρίτος ο Θεόδωρος Σινάνης με 67, ο Κυριάκος Γραμματικόπουλος έλαβε 65 και ο Γιώργος Πετράκης 62.

Παράλληλα οι γιατροί εξέλεξαν και τους εκπροσώπους τους και στα άλλα όργανα τους όπως το πειθαρχικό συμβούλιο με πρόεδρος τον Στέφανο Ντουκάκη, την ιατρική εταιρεία Χανίων με τις περισσότερες ψήφους στον Μιλτιάδη Καστανάκη και τον πανελλήνιο σύλλογο, με πρώτη και πάλι την Βούλα Ορφανουδάκη. Τώρα η διαδικασία είναι στη φάση των ενστάσεων και σε μία περίπου εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.