Πρώτη στην Ελλάδα η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων!

09.49

Για άλλη μια χρονιά ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων είδε κι επίσημα την αναγνώρισή της σαν κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα! Η αξιολόγηση των σωματείων βγαίνει από τα αποτελέσματα των παικτών στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα όπου η Σκακιστική Ακαδημία σάρωσε πραγματικά τα μετάλλια!
Συγκεκριμένα, με τις επιτυχίες των αθλητών της η ΣΑΧ συγκέντρωσε 56 βαθμούς κατακτώντας με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση! Σε Πανελλήνιο επίπεδο μετά τον σύλλογο της ΣΑΧ ακολουθεί ο σύλλογος της Νίκαιας με 20 βαθμούς και έπεται το Περιστέρι Αττικής και ο ΣΟ Πατρών με 17 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αξιολόγηση αυτή πριμοδοτείται όλη η Ένωση Κρήτης, έτσι ώστε κάθε χρόνο να δικαιούνται περισσότερα παιδιά την πρόκρισή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Η αναγνώριση αυτή της ΣΑΧ αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών της, τόσο του προπονητικού τιμ όσο και της διοίκησης, που επί χρόνια τώρα έχουν αποδείξει ότι έχουν βρει το μυστικό (που δεν είναι άλλο από τη σκληρή δουλειά) έτσι ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες της νεολαίας μας! Ένα καθαρά πνευματικό άθλημα, το οποίο πρωτίστως έχει να κάνει με το να ασκούν τα παιδιά τη δύναμη της σκέψης τους, αλλά και μέσα από την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των λαθών τους να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη!