«Προβοκάτσια» κατά τον Ερντογάν η έκρηξη στην κουρδική συγκέντρωση

14.17
«Σαμποτάζ» και «προβοκάτσια» λίγο πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηνν αιματηρή έκρηξη στη συγκέντρωση του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), στο Ντιγιαρμπακίρ.
 
Οι αναφορές γύρω από τα αίτια της έκρηξης παραμένουν θολές, αλλά πληθαίνουν οι διαρροές από την αστυνομία και τις αρχές πως πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας που αποκαλείται από φιάλη αερίου στην οποία επίσης φαίνεται ότι είχαν τοποθετηθεί μικρά μεταλλικά αντικείμενα ως σκάγια.
 
Τα αντικείμενα, μπίλιες και καρφιά, συγκεντρώθηκαν από τη σημείο και εξετάζονται. 
 
Η οικεία εισαγγελία ανέφερε επίσης ότι εξετάζονται οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί ύποπτοι.
 
Η έκρηξη κλιμακώνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία.
 
Σημειώθηκε σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο βάθρο όπου θα μιλούσε ο συμπροεδρεύων του ΗDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο ίδιος τη στιγμή εκείνη βρισκόταν πίσω από τη σκηνή και ετοιμαζόταν να εμφανιστεί ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους του κατοικούμενου κυρίως από Κούρδους Ντιγιαρμπακίρ, μετά την ομιλία υποψήφιας βουλευτού του κόμματος του.
 
Το HDP έχει γίνει στόχος επιθέσεων όσο πλησιάζαν οι εκλογές της Κυριακής. το κόμμα έχει γίνει ο πρωταγωνιστής της προεκλογικής περιόδου, καθώς είσοδός του στην Εθνοσυνέλευση θα ήταν σημαντκότερη απειλή για την δύναμη του κυβερνώντος AKP στην επόμενη σύνθεση.
 
Newsroom ΔΟΛ