Ψάχνουν οικόπεδα οι ΤΕΟΒ για τα φωτοβολταϊκά πάνελ της ενεργειακής κοινότητας στα Χανιά

17.35

Τους χώρους που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ οι 9 ΤΟΕΒ των Χανίων οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω του προγράμματος «Έλενα», για την εξοικονόμηση ενέργειας, αναζήτησαν το πρωί σε σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και του προϊσταμένου δικτύου ΔΕΔΔΗΕ του νομού. Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ.

 

Από τους 16 ΤΟΕΒ των Χανίων στο πρόγραμμα μετέχουν οι 9 και επειδή η έκταση που είναι οι εγκαταστάσεις δε επαρκεί για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ενοικίου προς τους Δήμους που διαθέσουν δημόσια έκταση.

Γενικότερα στα Χανιά τα πάνελ πρέπει να παράγουν 4 μεγαβατ για τους ΤΟΕΒ και ο κ. Καλογερής σημειώνει ότι η διαδικασία της αναζήτησης πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα για να διεκδικηθούν οι ανάλογοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, στις αρχές του χρόνου θα είναι έτοιμοι οι 11 Δήμοι στην Κρήτη να δημοπρατήσουν τα έργα οδοφωτισμού από το πρόγραμμα Έλενα, που προβλέπει την αντικατάσταση λαμπτήρων με led, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια.