Ψήφισμα-κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χανίων

21.18

Ανεπιθύμητος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Κέρι.

Στις 12 Δεκέμβρη αναφέρεται, ότι θα επισκεφτεί τη χώρα ο υπεξ. των ΗΠΑ Τζ. Κέρι . Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ-_ΝΑΤΟ, ΕΕ ,Ρωσία και πυκνώνουν οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας, στοχεύει να εμπλέξει παραπέρα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ?πολεμικούς τους σχεδιασμούς. Οι διαλυμένες χώρες ,όπως Ουκρανία, Λιβύη και τώρα η Συρία, οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, τα εκατομμύρια των προσφύγων είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, ανακηρύσσει «φίλους και συμμάχους» τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αποδέχεται νέες στρατιωτικές βάσεις και παρέχει κάθε διευκόλυνση στις πολεμικές επιχειρήσεις   (βάση της Σούδας κλπ) .

Ο λαός μας που οδηγείται στην εξαθλίωση και στη βαρβαρότητα με το νέο 3ο μνημόνιο κατ? εντολή των «δανειστών» βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να ορθώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του στη ζωή. Να απαιτήσει να μην γίνει κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών , να μη χρησιμοποιείται η χώρα σαν ορμητήριο πολέμου. Η πιο αποτελεσματική έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι να ξεδιπλωθεί και να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό-αντιβασικό ?αντιπολεμικό κίνημα.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων σ? αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση καταγγελίας της επίσκεψης Κέρι στη χώρα και για να μη χρησιμοποιείται η χώρα σαν πολεμικό ορμητήριο, την Παρασκευή 4/12 στις 6μ.μ στην πλατεία της Δημ. Αγοράς . Να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση μας στην ύπαρξη – λειτουργία και επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στον τόπο μας.