“Δεν ήρθαμε για διάλογο αλλά για λύσεις” – Τι είπαν οι γονείς από την Κάνδανο και τον Δραπανιά στην Κασσωτάκη

16.17

Αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω ήταν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που πήγαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να συναντήσουν την προϊσταμένη για την υποβάθμιση σε 5θέσια των δημοτικών σχολείων σε Κάνδανο και Δραπανιά. Κρατώντας πανό και πλακάτ φώναξαν συνθήματα ζητώντας από το Υπουργείο να πάρει πίσω τον αλγόριθμο που υποβαθμίσει την εκπαίδευση στην περιοχή τους.

Αφού διαμαρτυρήθηκαν στην είσοδο πήγαν στο γραφείο της κας Κασσωτάκη ζητώντας της σε έντονο τόνο να πάρει πίσω της απόφαση της να υποβαθμίσει τα σχολεία.

Οι γονείς τόνισαν ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει την πλήρη λειτουργικότητα των σχολείων σε ορεινές περιοχές όπως είναι η Κάνδανος με την προϊσταμένη να απαντά ότι για την Κάνδανο θα στείλει έγγραφο στο Υπουργείο για να αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας το μέλλον του σχολείου ενώ για τον Δραπανιά σημείωσε ότι η αλλαγή στην λειτουργικότητα του θα στηριχτεί με συμβουλευτική από την υπηρεσία.

Οι γονείς του δημοτικού σχολείου του Δραπανιά κατήγγειλαν ότι η αστυνομία έκανε την εμφάνιση της το πρωί στο σχολείο με την κα Κασσωτάκη να ζητά ενημέρωση από την αστυνομία στο γιατί προέβη στη συγκεκριμένη πράξη.

Μετά τα γραφεία της πρωτοβάθμιας κατευθύνθηκαν στην Αντιπεριφέρεια όπου επέδωσαν ψήφισμα στον Νίκο Καλογερή ο οποίος δε μπορούσε να δεσμευτεί για επιπλέον στελέχωση των σχολείων καθώς είναι αναρμόδιος, είπε όμως ότι 4 δάσκαλοι δεν εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό του Κράτους.

Τέλος ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάποιοι χαμήλωσαν τη σημαία ώστε να κυματίζει μεσίστια. Η κατάληψη και αποχή στα μέχρι τώρα 5θέσια σχολεία θα συνεχιστεί για όλην την εβδομάδα.