“Έλεγε ψέματα για μένα” – Γιατί χτύπησε ο 16χρονος τον 15χρονο στο σχολείο

17.19

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Αυτή τη φορά στο ήσυχο σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη Λασίθι, χτες στις 11 το πρωί ένας 15χρονος έκανε μήνυση σε έναν 16χρονο μαθητή για ξυλοδαρμό.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα ξεκίνησαν στο προαύλιο συστεγαζόμενων γυμνασίων στη Σητεία. Την ώρα του διαλλείματος ο 16χρονος ξεκίνησε να βρίζει τον 15χρονο, τον έφτυσε και τελικά τον ξυλοκόπησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών τους.

Χωρίς να χάσει χρόνο ο 15χρονος ενημέρωσε τους γονείς του και προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του 16χρονου στις αρχές και στη συνέχεια έσπευσαν στο σχολείο αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 16χρονο ενώ στο τμήμα οδηγήθηκε και η 54χρονη μητέρα του, η οποία συνελήφθη και εκείνη με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Στο ξεκίνημα του 2024 είναι ένα ακόμα περιστατικό που καταγράφεται σε σχολική μονάδα του νησιού οδηγώντας τις διευθύνσεις σε επιπλέον ενέργειες συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τους γονείς και τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο  16χρονος χτύπησε τον 15χρονο γιατί υποστήριξε πως  τον  συκοφαντούσε στο σχολείο και μιλούσε άσχημα για εκείνον.