“Εξαφανίστηκε” η Δ από τα Χανιά – Επικρατεί η μετάλλαξη Ο – Ποιοι μπαίνουν στη ΜΕΘ

15.29

Η μετάλλαξη που επικρατεί στα Χανιά είναι σχεδόν αποκλειστικά η Όμικρον τονίζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας. Στις αναλύσεις στο εργαστήριο ,η Δ έχει εξαφανιστεί εδώ και σχεδόν 3 μήνες, ενώ η Ο2 δεν ταυτοποιείται στην πλειοψηφία των δειγμάτων.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η εικόνα με τους νοσούντες και γιατί αφού η Δ δεν ταυτοποιείται εδώ και μήνες σε κάποιον από τους ασθενείς κάποιοι φτάνουν στο σημείο της διασωλήνωσης ο κ. Μπέας απάντησε ότι οφείλεται σε άλλους παράγοντες όπως είναι η ηλικία και η συνοσηρότητα. Για παράδειγμα σήμερα στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 5 ασθενείς, οι 3 ανεμβολίαστοι και οι ηλικίες τους από 69 έως 86 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως γενικότερα παρατηρείται αποκλιμάκωση των νοσηλειών και από σήμερα θα λειτουργεί μόνο η covid 1 κλινική.

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά στην ενδονοσοκομειακή διασπορά στις κλινικές όπως στην ορθοπεδική το τελευταίο διάστημα ο διοικητής τονίζει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη καθώς δε χρειάστηκε ποτέ να κλείσει κλινική από την αρχή της πανδημίας, ελέγχονται όλοι οι συνοδοί και όταν μεταφέρεται κάποιος ο οποίος βρίσκεται θετικός στην covid εκεί τον επισκέπτονται οι γιατροί της ειδικότητας που απαιτεί η νοσηλεία του.

Τέλος για μία ακόμα φορά απάντησε ότι το νοσοκομείο Χανίων παρόλο που μέχρι σήμερα 87 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους από κορωνοϊό, η θνητότητα είναι σε χαμηλό ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα αναλογικά και με τον αριθμό των κρουσμάτων.