“Ήρθε μόνο για να με μαχαιρώσει” – Τι λέει ο φύλακας του νοσοκομείου για την επίθεση

14.52

Ήρθε μόνο για να με μαχαιρώσει λέει ο 26χρονος φύλακας του νοσοκομείου Χανίων για την επίθεση που δέχτηκε από έναν 51 ετών ασθενή. Χτες στις 8:30 το βράδυ όπως καταγγέλλει ο 26χρονος στον διάδρομο του τμήματος των επειγόντων μόλις πέρασε από μπροστά από τον 51χρονο εκείνος τον μαχαίρωσε στον γλουτό.

Η επίθεση στον 26χρονο της ιδιωτικής φύλαξης του νοσοκομείου έχει όμως παρασκήνιο. Την Δευτέρα που πέρασε ο 51χρονος είχε πάει πάλι στα Επείγοντα του νοσοκομείου και κατά τη διάρκεια της αναμονής των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του επέδειξε εριστική και επιθετική συμπεριφορά προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό φωνάζοντας διαρκώς. Για ώρες ο φύλακας του μιλούσε για να τον ηρεμήσει, όμως εκείνος συνέχιζε και οι γιατροί ζήτησαν από τον 26χρονο να τον οδηγήσει εκτός του χώρου των επειγόντων.

Ο 51χρονος επιτέθηκε με σουγιά στον 26χρονο. Είναι αδύνατον να ελέγχουμε σωματικά ή τα αντικείμενα των ασθενών λένε οι φύλακες οι οποίοι είναι σε μεγαλύτερη επιφυλακή όταν εισέρχεται ένας ψυχιατρικά πάσχοντας ή ένας μεθυσμένος γιατί δεν ξέρουν πως μπορεί να αντιδράσει.

Οι επιθέσεις έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο λένε οι εργαζόμενοι και καλούν τη διοίκηση να καλύψει και τη μία ώρα, από τις 6 μέχρι τις 7 το πρωί που μένει χωρίς φύλακα το νοσοκομείο.