“Κατέρρευσε” η Τράπεζα θεμάτων – Αγχώθηκαν οι μαθητές

16.01

Ώρες αγωνίας πέρασαν σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία καθώς όταν οι καθηγητές  προσπάθησαν να μπουν στο σύστημα για να αντλήσουν τα τυχαία θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων για τη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων το σύστημα είχε πέσει. Όπως είναι γνωστό τα μισά θέματα βάζουν οι εκπαιδευτικοί των παιδιών και τα άλλα μισά πρέπει να απαντηθούν από την τράπεζα θεμάτων.

Όσο και να προσπαθούσαν δεν τα κατάφερναν καθώς η Τράπεζα θεμάτων δε λειτουργούσε για περίπου 2 ώρες το πρωί ενώ και στην επόμενη βάρδια στις 12 για τις εξετάσεις η εικόνα ήταν ανάλογη. Όλο αυτό το διάστημα η αγωνία των παιδιών είχε φτάσει στα όρια της καθώς το άγχος τους αυτήν την περίοδο είναι στο αποκορύφωμα λόγω των πανελλαδικών που ξεκινούν την Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα ΓΕΛ.

Η πλειοψηφία των σχολείων περίμενε από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας να στείλει τα θέματα για να αποσυμφορηθεί το σύστημα από τις μονάδες, με τους συνδικαλιστές να σχολιάζουν αρνητικά την όλη διαδικασία που μόνο ταλαιπωρία προσφέρει στους μαθητές.