“Να βάλουμε μυαλό αποκλείεται” – Ξέσπασε για τα τροχαία ο Υπ/δκτης του ΠΑΓΝΗ

15.35

Αυτό που συμβαίνει φέτος στους δρόμους όλης της Κρήτης και κυρίως στα Χανιά είναι απίστευτο τονίζει ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης. Ο ίδιος χειρουργός και χρόνια στα ΤΕΠ δεν έχει ξαναδεί την πληθώρα των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται φέτος. Σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο την εικόνα με οδηγούς να οδηγούν όπως να ναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να σέβεται τους άλλους αλλά παράλληλα θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 4 ασθενείς από 20 έως 45 ετών θύματα τροχαίων, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι οι νοσηλείες στη Μονάδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη έχουν αυξηθεί κατά 50%

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά τροχαία και με τουρίστες που είτε τα προκαλούν και οι ίδιοι, είτε πέφτουν θύματα οδηγώντας γουρούνες, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα.

Η εισαγωγή σε ΜΕΘ μπορεί να σημαίνει ότι προς το παρόν κάποιος γλίτωσε τη ζωή του αλλά το μετά είναι εξίσου δύσκολο καθώς μπορεί να αποκτήσει μια μόνιμη αναπηρία.

Στο ερώτημα αν για όλην αυτή τη κατάσταση φταίει το γεγονός του εγκλεισμού των πολιτών για περίπου δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ δεν απέκλεισε το γεγονός, ωστόσο δεν είναι και το μόνο αίτιο.

“Να βάλουμε μυαλό αποκλείεται” καταλήγει στην ανάρτηση του ο κ. Κτενιαδάκης, “ας βάλουμε ζώνη και κράνος και ο Θεός βοηθός”.