“Σερνόταν επειδή δεν ήθελε να τη βοηθήσουμε” – Τι λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων

15.55

Τον γύρο του διαδικτύου πανελλαδικά κάνουν βίντεο που δείχνουν μία ασθενή να σέρνεται στο πάτωμα των ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μια πολίτης που ήταν αποδέκτης των συγκεκριμένων βίντεο, η 36χρονη ασθενής ήταν αρχικά ξαπλωμένη στο φορείο και ήθελε να πάει στην τουαλέτα, κανείς όμως δεν τη βοήθησε, και στην προσπάθεια της να σηκωθεί έπεσε καθώς είχε ένα ορθοπεδικό τραύμα. Η γυναίκα που ανάρτησε τα βίντεο κατήγγειλε ότι νοσοκόμες την χλεύαζαν ενώ προσπαθούσε να φτάσει στην τουαλέτα. Ο διοικητής του νοσοκομείου διέταξε ΕΔΕ για απρεπή συμπεριφορά από δύο νοσηλεύτριες.

Η εικόνα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που δόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Βαρδής Γεωργακάκης. Η 36χρονη πήγε στα Επείγοντα το Σάββατο τα ξημερώματα προς το τέλος της νυχτερινής βάρδιας, που είχε ήδη αντιμετωπίσει 260 περιστατικά, από τα οποία αρκετά χειρουργικά και παθολογικά, σε τέτοια κατάσταση που δε δεχόταν βοήθεια από κανένα, ενώ οι νοσοκόμες δεν την άφηναν να σηκωθεί επειδή δεν ήξεραν ακόμη πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα που έφερε για να μπορέσει να πατήσει το πόδι της.

Εκτός από τις νοσοκόμες και γιατροί προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν να πάει στην τουαλέτα αλλά απωθούσε και εκείνους.

Για καθυστερήσεις στην εξέταση υπάρχουν αρκετά παράπονα σημειώνει ο κ. Χαρίτων Παπαδάκης – διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΓΝΧ,  όχι όμως για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μετά από περίπου μία ώρα μετά τις εξετάσεις, τοποθετήθηκε νάρθηκας και η 36χρονη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη ηρέμησε και αποχώρησε από το νοσοκομείο καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν αναγκαία η νοσηλεία της.