“Τα μπάζα ρίχνονται σε ρέματα και πλαγιές” – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στα Τοπόλια

15.32

Εδώ και περίπου 8 χρόνια που εκτελείται το έργο της παράκαμψης των Τοπολίων με το ενδιάμεσο χρόνιο πάγωμα των εργασιών, συντελείται μια καταστροφή, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Αντί να ρίχνονται τα μπάζα από τη διάνοιξη του δρόμου στα δύο ορισμένα σημεία σε Κάντανο ή Κίσαμο, αυτά εναποτίθενται σε πλαγιές και ρέματα με αποτέλεσμα να μπαζώνονται με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια ενδεχόμενη πλημμύρα, ενώ σχηματίζονται και λοφάκια τα οποία σε έντονες καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνα να καταρρεύσουν όπως σημειώνουν.

Το πρωί μέλη της Επιτροπής Κατοίκων για το έργο της παράκαμψης Τοπολίων πήγαν το πρωί στα δικαστήρια και ζήτησαν από τον Εισαγγελέα την παρέμβαση του όπως και από το τμήμα περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, καθώς ανησυχούν μιας και σε λίγους μήνες θα είναι χειμώνας.

Ο Εισαγγελέας τους παρέπεμψε να απευθυνθούν στο Α.Τ Κισάμου για να ζητήσουν τον έλεγχο της νομιμότητας στο έργο, ενώ το τμήμα εμπορίου παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί επίσημα και στο παρελθόν, δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει με υπηρεσιακούς από το Ηράκλειο αυτοψία στο έργο την ερχόμενη Τετάρτη.