“Ξεκόλλησαν” τα έργα στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Βήμα – βήμα σκάβουν με την αρχαιολογία

17.24

Βήμα – βήμα προχωρούν οι εργασίες διάνοιξης του αγωγού στην στον δρόμο στο ύψος της πλατείας 1866, υπό τον φόβο ότι στη διαδρομή κρύβονται και άλλες αρχαιότητες οι οποίες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εκτέλεση της ανάπλασης των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη. Μετά από δύο εβδομάδες που τα έργα είχαν σταματήσει στο σημείο συνεχίζονται ξανά με τους εργάτες να σκάβουν με προσοχή και με την παρουσία της αρχαιολογίας για νέα ευρήματα.

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο διάστημα η ανακάλυψη ενός δημόσιου κτηρίου της αρχαίας Κυδωνίας πάγωσε τις εργασίες στο σημείο και καθώς υπόγεια της 1866 επεκτείνεται ο αρχαίος οικισμός, ο Δήμος άλλαξε τη χάραξη για να μη βρίσκει διαρκώς αρχαιότητες κατά τη διάνοιξη του αγωγού υπογειοποίησης των καλωδίων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σημειώνει ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών καθώς αυτές προχωρούσαν σε άλλα σημεία.

Στόχος είναι ο αγωγός να έχει διανοιχτεί μέχρι και τη συμβολή με την οδό Πειραιώς,  τις επόμενες εβδομάδες με απώτερο στόχο μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί και η πεζοδρόμηση της βόρειας πλευράς του έργου.