Ραγδαία αύξηση των υπό κατάληψη σχολείων στο Ρέθυμνο

11.54

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο χώρο της παιδείας, με το νομό Ρεθύμνου να κρατά αυτή την ώρα τα “σκήπτρα” των καταλήψεων στην Κρήτη.

Από το πρωί λουκέτα μπήκαν σε έξι γυμνάσια και εννέα λύκεια του νομού, με τους καθηγητές να δηλώνουν έτοιμοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο μικροσκόπιο της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκονται οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και το πρόβλημα σχολικής στέγης.

Πιο αναλυτικά, δεκαπέντε λουκέτα σε ισάριθμες σχολικές μονάδες μπήκαν από το πρωί στο Ρέθυμνο και δει σε σχολεία της περιφέρειας. Ελλείψεις καθηγητών και κτιριακό τα βασικά αγκάθια για τη σχολική χρονιά που μόλις άρχισε.

Η κατάσταση στη σχολική κοινότητα του νομού έχει φτάσει στο “μη περαιτέρω”, παρά τις 128 προσλήψεις αναπληρωτών στην Κρήτη που ανακοίνωσε το υπουργείο.

Και ενώ τα παιδιά της ενδοχώρας μετατρέπονται άθελα τους σε μαθητές ενός κατώτερου Θεού, εξίσου τραγική είναι η κατάσταση και σε σχολεία της πόλης. Στο επίκεντρο οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

Ακόμα και το εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τα μαθήματα, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Σήμερα υπό κατάληψη τελούν το 3ο γυμνάσιο Ρεθύμνου και τα γυμνάσια Περάματος, Γαράζου, Ανωγείων, Πανόρμου και Επισκοπής.

Επίσης, λουκέτα μπήκαν και στο 1ο, 2ο και 3ο λύκειο της πόλης, στα λύκεια Πανόρμου, Ανωγείων, Επισκοπής, στο πειραματικό, στο 1ο ΕΠΑΛ και στο ΕΠΑΛ Γαράζου. Οι καθηγητές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων δυναμικών κινητοποιήσεων.