Ραντεβού διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο ΕΚΧ από τους εποχικούς εργαζόμενους

16.38

Ένα 10 με 15% των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο έχει ήδη αποχωρήσει οριστικά από το επάγγελμα δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου στα Χανιά, Μανώλης Μπαμιάκης. Ενώ πριν κάποια χρόνια το να δουλεύεις σε ξενοδοχείο απέφερε χρήματα στον εργαζόμενο, τώρα μέσα στην πανδημία, η μείωση του ποσού στο ταμείο ανεργίας και η τρίμηνη διάρκεια του, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα.

Το 2019 οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ Χανίων, εποχικοί υπάλληλοι ήταν 11.000 και σε αυτούς συγκαταλέγονται εκτός από την εστίαση και τα ξενοδοχεία και όσοι εργάζονται στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, στο αεροδρόμιο Χανίων αλλά και σε μία πληθώρα τουριστικών καταστημάτων. Για τους περισσότερους το ταμείο ανεργίας τελείωσε τον Ιανουάριο και μισθό θα ξαναπιάσουν στα χέρια τους τον Ιούνιο. Όλοι αυτοί οι μήνες πως θα περάσουν; Αναρωτιούνται…

Για τα παραπάνω προβλήματα αλλά και με τις διεκδικήσεις, μεταξύ άλλων, της παράτασης του ταμείου ανεργίας από τα 400 στα 600 ευρώ, τις μειώσεις στο ρεύμα, τη διαγραφή χρεών αλλά και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι εποχικοί υπάλληλοι καλούν σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.