Βραβεία Health & Safety Awards σε κρητικά ξενοδοχεία

09.52

Ο όμιλος Cyan Group Of Hotels, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Apollonia Beach Resort & Spa και Santa Marina Beach, στην Αμμουδάρα, καθώς και του Sitia Beach City Resort & Spa, στη Σητεία, βραβεύτηκε με το ετήσιο βραβείο Health & Safety Awards 2015, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Αθήνα. Το βραβείο αφορά στις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και φιλοξενίας.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, επισήμανε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της Boussias Communications και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Ο Όμιλος Cyan Group Of Hotels ιδρύθηκε το 1976 και εκπροσωπεί τρία ξενοδοχεία. Το Apollonia Beach Resort & Spa με 334 δωμάτια, το Santa Marina Beach με 208 δωμάτια και το Sitia Beach City Resort & Spa με 161 δωμάτια. Το εργατικό δυναμικό αποτελείται από 200 εργαζόμενους και οι χώροι των ξενοδοχείων καταλαμβάνουν συνολική έκταση περίπου 250.000 τ.μ. στην Αμμουδάρα και τη Σητεία.