Βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων

11.42

Τιμή στους αθλητές Ειδικής Αθλησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ειδικότερα στις ομάδες Special Olympics Hellas Κολύμβησης και Κανόε Καγιάκ απέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η βράβευση έγινε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τους αθλητές του ΝΟΧ να βραβεύονται για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις που κατάφεραν στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα στο 2016. Εξάλλου, πριν από λίγο καιρό η χανιώτικη αποστολή βρέθηκε στη Σανγκάη όπου συμμετείχε σε αγώνες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της.

Εκτός των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων βράβευση υπήρξε και στην ομάδα Special Olympics Bowling Χανιά, στους αθλητές των Αετών Κρήτης, καθώς και στους Αντώνη Τσαπατάκη, Κώστα Κουτσορινάκη και Γιάννη Ερηνάκη.

Επίσης βραβεύτηκαν οι προπονητές Μανώλης Αγγελάκης και Μιχάλης Κοκολινάκης και ο εθελοντής προπονητής Κώστας Νικολαντωνάκης.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων να συμμετέχει στην προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες μας ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ίσοι άνθρωποι με μας, με ίσα δικαιώματα και επίσης με τις ίδιες υποχρεώσεις. Χρειάζεται πολύ δουλειά να κάνουμε στην κοινωνία μας για να πείσουμε γι’ αυτό το τόσο απλό πράγμα. Τιμούμε αυτούς που διακρίθηκαν στον αθλητισμό. Εχουμε υποχρέωση να το κάνουμε στη λογική της αριστείας. Εμείς τιμούμε πάντα τους άριστους και αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν παρά τις δυσκολίες που έχει ο καθένας χωριστά πόση δύναμη έχουν μέσα τους και πόσα πολλά μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία μας».

Η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, Αμαλία Μπασιά, τόνισε από την πλευρά της: «Προσπαθούν να φορτώσουν στα άτομα με αναπηρία την κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Απαιτούμε σεβασμό και προσβασιμότητα. Θέλω να χαρούμε τα παιδιά μας γιατί τα άτομα με αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν χαρές στους γονείς τους. Κάτι τους λείπει, αλλά κάπου αλλού διαπρέπουν και προσπαθούν πιο πολύ απ’ όλους για να δείξουν ότι αξίζουν. Βραβεύουμε τους αθλητές με αναπηρία, τα Special Olympics, τα παιδιά της κολύμβησης, του κανόε καγιάκ και του μπόουλινγκ και θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές, στους γονείς τους που αγωνίζονται και τα βοηθάνε και τους φορείς που μας στηρίζουν αφιλοκερδώς».