Έρευνες της ΕΛΑΣ για τους δράστες της χθεσινής ληστείας στα Μάλια

16.40

Σε  εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών κουκουλοφόρων που χθες το βράδυ, με την απειλή όπλου λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Μαλίων.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο από χθες το βράδυ έκαναν αυτοψία συγκεντρώνοντας στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, ενώ από την πρώτη στιγμή εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τριών αδίστακτων ληστών που ενήργησαν αστραπιαία και βάσει οργανωμένου σχεδίου .

Οι τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν με την απειλή όπλου στο κοσμηματοπωλείο τη στιγμή κατά την οποία στο εσωτερικό του καταστήματος βρισκόταν η σύζυγος του 42χρονου ιδιοκτήτη και αφού την ακινητοποίησαν άρπαξα όσα κοσμήματα βρήκαν μπροστά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Διέφυγαν με κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έκαψαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης για το συμβάν επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών  αγνώστων ατόμων οι οποίοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα αδιευκρίνιστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας από κοσμηματοπωλείο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην περιοχή Μάλια Ηρακλείου, τα εν λόγω άγνωστα άτομα με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν κοσμήματα αδιευκρίνιστης χρηματικής αξίας από κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια το παραπάνω όχημα βρέθηκε κατεστραμμένο σε σημείο της Ε.Ο. Ηρακλείου- Σητείας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».