Ρέθυμνο: Τετράποδος ναυαγός σώθηκε με κανό μεσοπέλαγα – Τον ήθελε ο σωτήρας του αλλά…

16.36

Οι ψαράδες το να δουν φάλαινες, δελφίνια, φώκιες ή οποιοδήποτε άλλο ζώο της θάλασσας στην επιφάνεια του νερού να κολυμπά, είναι συνηθισμένο. Αλλά το να δουν έναν σκύλο να κολυμπά μεσοπέλαγα είναι πρωτοφανές.

Ο τυχερός από ότι αποδείχτηκε σκυλάκος, εντοπίστηκε από τον αλιέα Απόστολο Μυλωνάκη να προσπαθεί να φτάσει σε μια στεριά, αλλά ήταν μεσοπέλαγα του Ρεθύμνου. Ο ίδιος όπως περιγράφει στο βίντεο που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο στην αρχή νόμιζε ότι έβλεπε μια φώκια.

Ο όμορφος αλλά φανερά ταλαιπωρημένος ράτσας σέτερ σκύλος πρέπει να κολυμπούσε για ώρες και ήταν εξαντλημένος και σοκαρισμένος που πάλευε για να πατήσουν τα πόδια του και πάλι σε μια στεριά με τον κ. Μυλωνάκη να είναι ο σωτήρας του.

Αφού το κανό έφτασε στην παραλία ο Απόστολος Μυλωνάκης τον μετέφερε στον κτηνίατρο όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ εντόπισε και τους ιδιοκτήτες από το μικροτσιπ του σκύλου.

Αν και ο σωτήρας του ήθελε να κρατήσει τον τετράποδο ναυαγό ο οποίος σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πήγε για βόλτα στη θάλασσα και αποπροσανατολίστηκε όταν μπήκε για κολύμπι, περιορίστηκε στο να τον επισκέπτεται κάθε εβδομάδα.