Σαφάρι ελέγχων στην παλιά πόλη – «Έπεσαν» πρόστιμα – φωτιά

15.46

Σε σαφάρι ελέγχων που συνοδεύτηκε με τσουχτερά πρόστιμα, προχώρησε τα τελευταία 24ωρα η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη στο ιστορικό κέντρο.
 
Στο στόχαστρο του δήμου και της ελληνικής αστυνομίας βρέθηκαν τα απλωμένα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστούς χώρους.
 
Όμως παρά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ορισμένοι επαγγελματίες παραμένουν αμετανόητοι καθώς εξακολουθούν να καταλαμβάνουν παράνομα δρόμους και πεζοδρόμια.

 
Απλωμένα τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα που καταλαμβάνουν μέχρι και το μισό πεζοδρόμιο και τουρίστες που καλούνται να κάνουν ενδιάμεσα την βόλτα τους. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει και σήμερα η παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
 
Σε πολλά από τα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, οι επαγγελματίες εστίασης απλώνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους λίγο παραπέρα απ’ ότι τους επιτρέπεται.
 
Οι πρώτες συστάσεις από το δήμο τους έγιναν τον Ιούλιο, ενώ με τους σαρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, πήραν στα χέρια τους και τα μπιλιετάκια με πρόστιμα φωτιά.
 
Όπως τονίζει στη «Ν.Τ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στέλιος Σπανουδάκης από τα 100 καταστήματα που ελέγχθηκαν, στα μισά από αυτά βεβαιώθηκαν πρόστιμα, τα οποία όμως δεν είναι το βασικό μέλημα του δήμου.
 
Πέρα όμως από τους επαγγελματίες εστίασης, παράνομα κοινόχρηστους χώρους καταλαμβάνουν και τα τουριστικά καταστήματα που απλώνουν τα εμπορεύματά τους στα πεζοδρόμια.
 
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την αρμόδια υπηρεσία, υπολογίζονται ανάλογα με την τιμή και τα τετραγωνικά μέτρα.