Σάκης Ρουβάς: Στηρίζει την διεθνή εκστρατεία για τα γλυπτά του Παρθενώνα

16.37

Ο Σάκης Ρουβάς έχει εκφράσει αρκετές φορές δημόσια την άποψή του για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους ενώ είναι πάντα σε επαγρύπνηση σε θέματα που αφορούν γενικότερα την Ελλάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ το απέδειξε αυτή τη φορά έμπρακτα αφού στηρίζει την διεθνή εκστρατεία "Return, Restore, Restart". Το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έδωσε το παρών στην διεθνή συνάντηση που σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

O Σάκης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την ημερίδα ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και μάλιστα ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram και την παρακάτω φωτογραφία.

Στο συνέδριο "Παρθενώνας. Η ακεραιότητα ενός Μνημείου-Συμβόλου. Ο ρόλος των πολιτών. Μια διεθνής εκστρατεία», που διοργάνωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης το "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" σε συνεργασία με το "Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη" πραγματοποιήθηκε παρουσία των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Τασούλα και Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σάκης έχει ιδιαιτερη σχέση και με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη καθώς η στενή συνεργάτιδά της Μανουέλα Παυλίδου είναι νονά της μικρής Αναστασίας. (Διάβασε εδώ περισσότερα)
Πάνος Καμμένος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θεανώ Φωτίου, Πρέσβυς της Αυστρίας, Πρέσβυς του Περού

"Σκοπός αυτή της διεθνούς συνάντησης είναι να φωτίσει από όλες τις πλευρές ένα μεγάλο ζήτημα πολιτισμού και ηθικής, την ακεραιότητα ενός μνημείου-συμβόλου, του Παρθενώνα, με την επανένωση των γλυπτών του, που ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός συνόλου, παραμένουν διαμελισμένα", ανέφερε στην ομιλία της η κ. Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας μια σειρά ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων και ακτιβιστών στην εκδήλωση.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, ο επίτιμος ειδικός σύμβουλος της γενικής διευθύντριας της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, Μουνίρ Μπουσενάκι, ο ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Γουίλιαμ Σεντ Κλερ και ο καθηγητής Νομικής, Μαρκ Βλάσιτς, οι οποίοι εξέφρασαν την ένθερμη υποστήριξή τους στο ζήτημα.

Δημήτριος Παντερμαλής, Μανουέλλα Παυλίδου, Mark Vlacic, Fabrizio Micalizzi, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, David Hill, Κωνσταντίνος Τασούλας, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Marlen Godwin, Παύλος Τσίμας, Wiliam St Clair, Άγγελος Δεληβοριάς, Πάνος Καμμένος

Πρέσβυς του Περού, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς του Ιράκ, Πρέσβυς της Αυστρίας