Σαμαράς: Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

13.07
Το όνομα του Σταύρου Δήμα ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που «ενώνει και εμπνέει».
 
«Με την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφασίσαμε να διαλύσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και να αποκαταστήσουμε την πολιτική σταθερότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά , συναντήθηκε το πρωί ο Σταύρος Δήμας, το όνομα του οποίου είναι ανάμεσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 
Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο κ. Δήμας, σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα μιλήσει ο πρόεδρος».
 
Η προεδρική εκλογή θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχουν στις 3 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συζητήσει εκτενώς το ζήτημα και έχουν καταλήξει σε μία πολύ μικρή λίστα που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα ονόματα.
Τα φαβορί έως αργά χθες τη νύχτα ήταν ο πρώην υπουργός και κοινοτικός επίτροπος, Στ. Δήμας, εφόσον τελικά προκριθεί λύση από το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κ. Βασίλης Σκουρής, εφόσον κριθεί αναγκαία η πρόταση ενός προσώπου που δεν προέρχεται από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά έχει αναγνωρισμένο κύρος και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Αντιδράσεις
«Η κυβέρνηση κατ΄ουσίαν σέρνεται στην επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν μια εξαναγκαστική επιλογή, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση διαπίστωσε τα αδιέξοδα των σχεδιασμών της και έχει εισπράξει μια χωρίς προηγούμενο ματαίωση όλων εκείνων των προσεγγίσεων και αναφορών περί εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού».

ethnos.gr