Σάρωσε στο 1ο Πανελλαδικό τουρνουά η Μυρτώ Πρωιμάκη

15.14

Την 1η θέση στο  1ο Πανελλαδικό τουρνουά  Ε1 της 9ης εβδομάδας κατέκτησε η Μυρτώ Πρωιμάκη η οποία παράλληλα κατέκτησε την 1η θέση και στα διπλά.

Η αθλήτρια του Αντώνη Παπαγιαννάκη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί καθώς ήταν το Νο 1 του ταμπλό (και της Ελλάδος) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης καθώς πήρε την 1η θέση χωρίς να χάσει σετ.

Στον πρώτο γύρο η αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας αντιμετώπισε την Μαρία Ανδρά του ΑΟΑ Αστέρα Θεσσαλονίκης  και προκρίθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-1) για να αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο  την Ιωάννα Γεροστάθη του Ο.Α. Πετρούπολης. Το τελικό 2-0 σετ (6-1, 6-3) έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στην Χανιώτισσα πρωταθλήτρια.

Επόμενη αντίπαλος η Στυλιανή Νούτσου του ΑΟΑ Αστέρα Θεσσαλονίκης  η οποία δυσκόλεψε στο δεύτερο σετ την Πρωιμάκη η οποία όμως και πάλι με 2-0 (6-2, 7-5) προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου και συνάντησε την Αιμιλία Πάντου του ΤΕΝ Ακαδ. Κρήτης. Νίκη και σε αυτό το ματς με 2-0 σετ (6-2,6-3) για να φτάσει στον τελικό κόντρα στην Χρυσοπηγή Παπαδιονυσίου του Ο.Α. Πετρούπολης.

Τελικό σκορ και εδώ 2-0 σετ (6-2,6-3) και κατάκτηση της 1ης θέσης.

Στα διπλά η Μυρτώ Πρωιμάκη αγωνίστηκε με συμπαίκτρια την Ελένη Χατζηαβραάμ του ΑΟΑ Πρωταθλητών Καβάλας κατακτώντας την πρώτη θέση πάλι (για την Μυρτώ Πρωιμάκη) χωρίς να χάσουν σετ.

Τα δυο κορίτσια έφτασαν με άνεση μέχρι τον τελικό αποκλείοντας αρχικά το δίδυμο Δημητριάδη (ΤΕΝ Ακαδ. Κρήτης) –Τσούγκα (Ο.Α. Λιτόχωρου) με 2-0 (6-1,6-1).

Επόμενος αντίπαλος οι Μπεχλιβανίδου (ΟΑ Φοίβος Λάρισας) – Αντωνιουδάκη (Ο.Α. Αθηνών)  όπου και εδώ Πρωιμάκη και Χατζηαβραάμ έφτασαν στη νίκη με 2-0  (6-2,6-3)  για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Εκεί συνάντησαν τις Παρασκευοπούλου(ΑΟΑ Αστέρα Θεσσαλονίκης ) – Νούτσου (ΑΟΑ Αστέρα Θεσσαλονίκης) οι οποίες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ηττήθηκαν με 2-0 ((6-3, 6-0).

Στον τελικό από την «κάτω» πλευρά του ταμπλό προκρίθηκαν οι Γεροστάθη και Παπαδιονυσίου αμφότερες του Ο.Α. Πετρούπολης. Το πρώτο σετ το πήραν με 6-1 Πρωιμάκη και Χατζηαβραάμ ενώ στο δεύτερο έγινε μεγάλη μάχη όμως και πάλι η κατάληξη ήταν η ίδια αυτή τη φορά με 7-6 για το τελικό 2-0.

Δήλωση από την Μυρτώ Πρωιμάκη

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοση μου στο πρώτο πανελλαδικό τουρνουά της χρονιάς κατηγορίας 1 και αισιοδοξώ ότι θα συνεχίσω  την ανοδική μου πορεία στο τένις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που είναι μέσα στα σχέδια μου για το μέλλον.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την συμπαίκτρια μου Ελενη Χατζηαβραάμ από τον ΑΟΑ Πρωταθλητριών Καβάλας για την άψογη συνεργασία μας που έφερε και την κατάκτηση της πρώτης θέση στο διπλό.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, τα καταστήματα S/M SYN.KA και την εταιρεία KMF για την στήριξη τους.»