Σχέδια για συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν το Σεπτέμβριο

11.45

Το «Αφεντικό» έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα; Αν και τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει αρκετές φορές η φήμη πως ο Μπρους Σπρίνγκστιν θα έρθει στη χώρα μας για συναυλία, αυτήν τη φορά οι φήμες φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα.

Οι πληροφορίες λοιπόν, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επίσημα, λένε πως ο κορυφαίος ροκ σταρ του πλανήτη θα βρίσκεται στις αρχές του φθινοπώρου στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα.

Πάντως χθες, από την ώρα που άρχισε να διαδίδεται η πληροφορία, οι πολλοί και πιστοί Ελληνες θαυμαστές του Μπρους Σπρίνγκστιν άρχισαν να πανηγυρίζουν. Είναι αυτοί που τον περιμένουν να έρθει στην Ελλάδα 24 ολόκληρα χρόνια -τότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία του συναυλία σε ελληνικό έδαφος-, αλλά και αυτοί που ταξίδεψαν τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, για να μπορέσουν να απολαύσουν από κοντά τον χαρισματικό «Born in the USA» ρόκερ.

Και μπορεί το επίσημο πρόγραμμα της περιοδείας του να ανακοινώνει μόνο τις συναυλίες που θα δώσει μέχρι τον Μάιο, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τον τραγουδιστή να περιοδεύει τον Σεπτέμβριο στα Βαλκάνια, για περίπου έναν μήνα, και να κάνει «στάσεις» σε διάφορες μεγάλες πόλεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα που τον περιμένει τόσα πολλά χρόνια.

Και δικαιολογημένη η αναμονή, καθώς μιλάμε για έναν κορυφαίο καλλιτέχνη με καριέρα δεκαετιών, ο οποίος όχι μόνο δεν χάνει την αίγλη του με το πέρασμα των χρόνων, αντιθέτως η επιρροή του ολοένα και αυξάνεται.

Αρκεί να σημειώσουμε πως έχει πουλήσει 120 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη 15η θέση στη λίστα με τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών και έχει τιμηθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων 20 Γκράμι, 2 Χρυσές Σφαίρες και ένα Οσκαρ. Παράλληλα είναι ένας ενεργός πολίτης ο οποίος δεν εκφράζει απλώς τον κόσμο μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του, αλλά και μέσα από την έντονη πολιτική και κοινωνική του δράση.

ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Στα μέσα Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το νέο, 18ο κατά σειρά άλμπουμ του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο «High Hopes».

Αναστασία Κουκά – ethnos.gr