Σε 2 με 3 μήνες η απομάκρυνση του τσιγαράδικου στην Παλαιόχωρα – Τι γίνεται με το ναυάγιο της Αγ. Ρουμέλης

15.42

Λίγο πριν τελείως βυθιστεί 6 χρόνια μετά ανάβει το πράσινο φως για την απομάκρυνση του φορτηγού πλοίου RS 97 από το λιμάνι της Παλαιόχωρας. Η επιτροπή Ναυαγίων, αν και ακόμα το δικαστήριο της μεταφοράς 10 εκατομμυρίων λαθραίων πακέτων τσιγάρων δεν έχει γίνει, άναψε το πράσινο φως στο λιμενικό ταμείο να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του.

Να θυμίσουμε πως τον Νοέμβριο του 2016 το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη που άφησε το σκάφος ακυβέρνητο νότια της Κρήτης. Οι λιμενικοί προχώρησαν στη διάσωση του πληρώματος και στον έλεγχο που πραγματοποίησαν με έκπληξη τους εντόπισαν την τεράστια ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων. Το τελευταίο τρίμηνο το πλοίο είχε πάρει κλήση και από τότε βυθίζεται η δεξιά πλευρά του.

Πραγματογνώμονας έκρινε μιας και το πλοίο είναι σιδερένιο ότι η αξία του μιας και πάει για κοπή και καταστροφή είναι περίπου 5.000 ευρώ. 20.000 ευρώ θα στοιχίσει για το λιμενικό ταμείο Χανίων η απομάκρυνση του.

Παράλληλα το λιμενικό ταμείο συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση του ξύλινου πλοίου Απόλλων Κ από την Αγία Ρουμέλη πριν χειροτερεύσει και το σπάσει στην προβλήτα ο καιρός.

Τέλος αύριο το πρωί εκτάκτως λόγω καιρού αναμένεται να δέσουν στα Χανιά δύο κρουαζιερόπλοια με 4.000 επιβάτες τα οποία θα παραμένουν για περίπου 12 ώρες.